Мнения

Microsoft представи SQL Server 2012

Майкрософт пусна на пазара последната версия на най-разпространената платформа за управление на данни в света – Microsoft SQL Server 2012. SQL Server 2012 спомага да се отговори на предизвикателствата на увеличаващите се обеми данни чрез бързото им превръщане в действителни бизнес практики.

Въз основа на ангажимента на Майкрософт – да помогне на клиентите да управляват всякакви данни, независимо от обема, както в собствената им инфраструктура, така и в облака, компанията разкри и допълнителни подробности относно плановете си да представи услуга базирана на Apache Hadoop за Windows Azure.

Данните се създават по-бързо от всякога, а организациите се нуждаят от начин да обработват и анализират всички тези данни„, заяви Тед Къмерт, вицепрезидент на Майкрософт Корпорация. „Независимо от вида или обема на данните, SQL Server 2012 осигурява платформата и познатите инструменти за тяхното управление, генериране на бизнес процеси и развитие на бизнеса”, допълни той.

SQL Server 2012: доказани възможности

SQL Server 2012 вече е внедрен от стотици водещи компании в световен мащаб, като: Volvo Car Corp., Revlon, HSN, Sanofi Pasteur, Klout и LG Chemical. Клиентите, избрали SQL Server 2012, се радват на ползите от богатата екосистема от хардуерни и софтуерни партньори, които могат да създадат решения за най-уникалните и най-взискателните нужди за управление на данни.

„Нашият бизнес зависи от възможността ни да предлагаме на клиентите си бърза и подробна информация за стотици терабайти данни от социалните мрежи”, каза Дейвид Мариани, вицепрезидент на инженерния отдел в Klout. „С помощта на SQL Server 2012 и интегрираните инструменти за Business Intelligence, ние обработваме огромни обеми от данни почти в реално време. Платформата за данни на Майкрософт продължава да напредва и ни помага да се справяме с развиващия се свят на данните“.

Работа с големи обеми от данни

Според компанията за изследване на ИТ пазара – Gartner, обемът на данните в световен мащаб нараства с 59% годишно, като между 70% и 85% от данните са неструктурирани. Продължавайки ангажимента си за свързване на SQL Server и инструментите за Business Intelligence (Microsoft Excel, PowerPivot за Excel 2010 и Power View, с неструктурираните данни), Майкрософт обяви плановете си да даде възможност на ограничен брой потребители да тестват базирана на Apache Hadoop услуга за Windows Azure през първата половина на 2012 г.

Непрестанни подобрения, нови нива на възвръщаемост на инвестициите

За да помогне на клиентите си да управляват по-ефективно ключови бизнес процеси, Майкрософт ще представи няколко нови решения за съхранение на данни с пускането на SQL Server 2012 в продажба, което се очаква да започне на 1 април. Подобренията са в посока Parallel Data Warehousing и SQL Server Fast Track Data Warehouse.

В допълнение, Майкрософт представи и резултатите от ново изследване на Forrester Consulting за икономическото въздействие на потенциалните ползи от преминаване към SQL Server 2012. Проучването отчита потенциална възвръщаемост на инвестициите в размер на 189% с 12-месечен период на изплащане. Също така, Майкрософт и партньорите на компанията обявиха, че SQL Server 2012 е показал рекордни резултати при тестове извършени от партньори, и от самата компания, които подчертават мащабируемостта на SQL Server във всякакви предприятия и организации.