Мнения

Microsoft представи Office 365 Home Premium


Microsoft обяви днес глобалната премиера на Office 365 Home Premium – новото лице на продуктовата флагман линия Office за крайни клиенти. Office 365 Home Premium е облачна услуга за потребители, опитващи се да балансират между увеличаващите се професионални и семейни задължения.

Новата услуга включва най-актуалния и пълен набор от Office приложения, може да се използва на до 5 устройства (таблет, персонални или Mac компютри с Windows), и се предлага с допълнително място за съхранение в SkyDrive и разговори по Skype.

„Премиерата на Office 365 Home Premium е следващата голяма стъпка в трамсформацията на Майкрософт като компания за устройства и услуги“, сподели главният изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър.

„Днешната дата не отбелязва поредната версия на Office, а представя новото му лице като облачна услуга за потребителите с  пълната версия на всички Office приложения, които хората познават и обичат.“

Microsoft ще предлага новите функции и услуги първо в облака, трансформирайки традиционния тригодишен цикъл на представяне на нови версии на продуктите. Актуалните функции и услуги вече се предоставят на потребителите веднага щом са налични, което от своя страна елиминира нуждата от надстройка и поддържа потребителите в крак с последните нововъведения.

„Това е огромна крачка напред“, сподели Кърт ДелБене, президент на Office групата в Microsoft. „Нуждите на хората се променят динамично и Office 365 Home Premium ще се променя заедно с тях.“

Едновременно с това, Microsoft представи официално днес и версията Office 365 University за студенти, преподаватели и служители във висшите учебни заведения. Компанията също така пусна в световен мащаб и актуализирани версии на традиционните Office пакети: Office Home and Student 2013, Office Home and Business 2013 и Office Professional 2013. Office 365 за бизнес потребители ще излезе официално на 27 февруари.

В скорошно глобално проучване близо 60% от анкетираните са заявили, че не разполагат с достатъчно време, за да правят нещата, които искат, а над 80% твърдят, че биха могли да си спестят час или няколко на ден, ако са по-организирани. Office 365 Home Premium е създаден, за да помага на хората да са по-продуктивни, независимо къде се намират, както и да бъдат достатъчно гъвкави, за да имат време за любимите си занимания.

“Между децата и кариерата, никога не съм само вкъщи или само на работа. Благодарение на технологиите това не е проблем за мен“, споделя Джен Сингър, автор, блогър и майка на две малки момчета.

„С Office 365 Home Premium мога да организирам работата си спрямо графиците на синовете ми, така че да мога да ги карам на тренировка, да координирам задачи, докато чакам пред лекарския кабинет, както и да спазвам крайни срокове. Да не говорим колко изгодно излиза един абонамент за цялото семейство“.

За да помогне на хората да отделят повече време за нещата, които искат да правят, Microsoft представя и Time to 365 (www.office.com/timeto365) – нов уебсайт на базата на краудсорсинг, където потребители от цял свят ще могат да намират и споделят съвети, трикове, идеи и вдъхновение. Сътрудници на този проект са Джана Робинсън, експерт в областта на „техорирането“ (http://www.jannarobinson.com), както и обикновени работещи родители, които са открили начин да опростят всекидневната си програма. Съветите, предлагани на сайта, включват идеи за организиране на списъците за пазаруване на телефона посредством OneNote, указания как да изберем правилния размер телевизор за всекидневната, както и как да използваме Office приложенията за планирането на рождени дни на децата, и много други.

В рамките на сайта потребителите имат шанса да се състезават за спечелването на награди, които биха им спестили време, в т.ч. безплатен годишен абонамент за Office 365 Home Premium, възможност за ползване услугите на личен готвач, интериорен дизайнер, автомобилен сервиз, услуги за почистване на дома и т.н.

За Office 365 Home Premium

Office 365 Home Premium е наличен на 162 пазара и 21 езика и включва:

  • Най-новият и пълен набор Office приложения – Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher и Access.
  • Един лиценз за цялото домакинство – Office може да се изпозлва на до 5 таблета, персонални или Mac компютри с Windows.
  • Допълнителни 20 ГБ място за съхранение в SkyDrive – 3 пъти повече от наличното място с безплатен SkyDrive профил.
  • 60 безплатни минути за разговори по Skype с целия свят месечно – обаждания до всички мобилни и фиксирани телефони и компютри по света.
  • Всички бъдещи актуализации – винаги използвайте най-новите технологии, които спестяват време.

Потребителите могат да научат повече за Office 365 Home Premium или да го изпробват безплатно за период от 30 дни на www.office.com.

Още информация за продукта