Мнения

Microsoft представи Office 2016

От вторник, 22 септември, Office 2016 е достъпен за всички потребители по света, обяви Майкрософт в официално съобщение.

Новият пакет с офис приложения ще предостави на потребителите широки възможности за съвместна работа над документи, гъвкави настройки за безопасност, осигуряващи надежден обмен на файлове с колеги и приятели с всякакъв тип устройство и всякаква операционна система – Windows, Mac, Android и iOS, обещават от компанията.

„Начинът, по който хората работят, се е променил драстично, и това е причината Майкрософт да се фокусира върху преоткриване на продуктивността и бизнес процесите в мобилния и „облачен“ свят“, коментира Сатя Надела, главен изпълнителен директор на Майкрософт.

„Тези последни нововъведения са още една голяма крачка напред в процеса по трансформирането на Office от познатия набор от индивидуални работни приложения към свързан набор от приложения и услуги, предназначени за съвременен подход към работата, сътрудничеството и работата в екип“.

Office 2016 идва с нова версия на десктоп приложенията за Windows, включително Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio и Access. Чрез Office 365 абонамент, клиентите могат да получат винаги напълно актуални и инсталирани приложения, които да ползват на всичките си устройства, комбинирани с непрекъснато развиващ се набор от потребителски и търговски услуги, като например OneDrive онлайн пространство за съхранение, Skype for Business, Delve, Yammer и корпоративен клас функции за сигурност.

Новият Office и Windows 10 са абсолютно цялостно и завършено решение за действие. Office 2016 приложенията работят прекрасно на Windows 10, включително новата Sway за Windows 10, предназначена за създаване на споделени, интерактивни истории, които изглеждат страхотно на всеки екран. Windows Hello ви логва в Windows и Office 365 чрез само една проста стъпка1. Office Mobile приложения на Windows 10 правят възможна работата в движение, както и работа с Continuum2, така че използването на телефон като PC е напълно възможно.

Създаден за екипна работа

Приложенията в Office 2016 улесняват работата между екипите и благоприятстват техния успех.

• Co-authoring3 е вече достъпна като функция за Word, PowerPoint и OneNote десктоп софтуера, включително писане в реално време във Word, което позволява виждането на промени, които другите правят, в момента на въвеждането им;

• Skype in-app интеграция във възможно най-широк обем клиентски приложения позволява споделяне на екран, разговор или видео чат директно в документ;

• Office 365 Groups са вече интегрирани в Outlook 2016 приложението, достъпни на мобилни устройства чрез Outlook Groups app.