Мнения

Microsoft представи най-доброто от образованието на INDEED WE CAN

При огромен интерес в София на 20 и 21 октомври се проведе технологичната конференция на Microsoft – най-голямото събитие от този род у нас.

Дон Грантъм, президент за Централна и Източна Европа, Майкъл Кьоглер, генерален мениджър на регион Multi-country, Централна и Източна Европа и Александер Ложечкин, Мениджър Developer eXperience за същия регион на световния софтуерен лидер бяха сред специалните гости, които начертаха насоките на развитие на гиганта в глобален мащаб.

Секторът образование беше отделен в самостоятелен модул, който се проведе изцяло през втория ден на конференцията и премина при сериозен интерес от страна на учители и заети в образователната сфера специалисти.

Образователни приоритети на Майкрософт в България за учебната 2015/2016 г., бяха промотирани от Теодора Върбанова, ръководител Образователен сектор, Майкрософт България.

Дениз Тургут, Account Technology Strategist, Майкрософт България разкри на присъстващите тайните на новия Windows 10 и Office 365 за образованието и отговори на много въпроси по темата.

Николай Нетов от Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ обясни на преподавателите как да ползват Office 365 OneNote Class Notebook в класните стаи, за да направят образователния процес по-улеснен и по-ефективен.

Предимствата на едно от новите приложения на Microsoft Office SWAY бяха представени от един от най-иновативните преподаватели у нас Димитрина Тодорова от Английска езикова гимназия „Гео Милев“ в Бургас.

Последната лекция от програмата бе на номинирания за международната награда „Global Teacher Prize Ангел Ангелов, учител в СОУ „Сава Доброплодни“ в Шумен, който обясни в подробности предимствата на програмата Office MIX.

Мрежата на учителите новатори Teacher.bg ще представи в следващите дни всички презентации.