Учители

Microsoft прави разширена версия на Minecraft за класната стая

Всички ние се движим в нашия собствен ритъм и това не зависи от начинът по който се учим и възприемаме наученото, независимо от възрастта ни или място, на което живеем. Учащите се доказват през цялото време и наблюдателните преподаватели го знаят чудесно – те учат най-добре, когато имат свободата да се обучават съобразно своите собствени темпове и начините, до които стигат те самите.

В образователния модул на световния софтуерен лидер Microsoft не спират да мислят за тези индивидуални учебни преживявания и как потапянето в тях посредством съвременните технологии може да даде способността на всеки ученик на планетата, сам да помогне за своето усъвършенстване и това да му даде отлична основа за бъдещи успехи.

Затова Microsoft представят два нови начина технологията да помогне на учениците да постигнат по-високи резултати. Вече неведнъж представихме предимствата в образователен аспект, които дава платформата Minecraft. Чрез създаването на виртуален свят и развиването му, учениците научават основни понятия и похвати, социални умения, подобряват грамотността си докато получават обратна връзка в реално време, която им помага да решават проблеми и да взимат решения. В над 7000 класни стаи в повече от 40 страни по целия свят вече ползват Minecraft.

Пример за добра образователна практика посредством ползването на Minecraftнапример е сътрудничеството с Военния музей в Оуклънд, като с общите усилия на двете страни, учениците в Нова Зеландия по забавен и непосредствен начин се запознават с историята на страната си. В Шотландия пък децата се превръщат в малки инженери и планират, проектират и с помощта на платформата демонстрират своите инфраструктурни виждания.

Въз основа на подобни добри практики и след огромния успех на начинанието Майкрософт обяви, че стартира нов етап от развитието на платформата и  съвместно с MinecraftEdu ще работят за разширена версия на Minecraft в класната стая, наречена Minecraft Education Edition.

Версията ще бъде в безплатен пробен период през лятото на 2016 г. и ще предлага разширен набор от функции, с които всеки учител ще има възможността да насърчи ангажираността на ученика и сътрудничеството между членовете на класа.

Minecraft Education Edition също така ще бъде оформена от все по-голяма общност от преподаватели, която ще може да се развива в http://education.minecraft.net. Този сайт ще може да се похвали и с нова Minecraft менторска програма, която ще ангажира ученици с опит в използването на платформата в класната стая и които ще имат възможност да споделят уменията си с начинаещите си връстници.