Мнения

Microsoft официално приветства подразделението за устройства и услуги на Nokia

Microsoft Corp. обяви, че е завършила придобиването на подразделението за устройства и услуги на Nokia. Сделката е била одобрена от акционерите на Nokia и от държавните регулаторни органи от цял ​​свят. Завършването на придобиването бележи първата стъпкакъм обединяването на двете организациив един екип.

„Днес приветстваме подразделението за устройства и услуги на Nokia внашето семейство. Мобилните възможности и активи, които те носят със себе си, ще ни помогнат дапридвижим напред трансформацията ни“, заяви Сатя Надела, главен изпълнителен директор на Microsoft.

„Заедно с нашите партньори продължаваме да бъдем отдадени на това да създаваме по-бързо иновации в днешния ориентиран към мобилните устройства и облака свят. „

След сделката бившият президент и главен изпълнителен директор на Nokia Стивън Елоп ще бъде подчинен на Надела и ще заеме поста изпълнителен вицепрезидент на Microsoft Devices Group – разширена бизнес група за устройства, която включва смартфоните и таблети Lumia, мобилнитетелефони Nokia, Xboxhardware, Surface, продутките и аксесоарите на Perceptive Pixel (PPI). Microsoft приветства служители с дългогодишен опит в над 130 обекта в 50страни по света, включителноняколко завода, които проектират, разработват, произвеждат и продават широка гама от иновативни смарт устройства, мобилни телефони и услуги. Като част от сделката, Microsoft ще уважи всички съществуващи гаранции за устройства на клиенти на Nokia.

Windows Phone е най-бързо растящата екосистема на пазара за смартфони, а портфолиото му от получили признание устройства продължава да се разширява. През четвъртото тримесечие на 2013 г., по данни на IDC, Windows Phone се е утвърдил като една от трите най-популярни операционни системи на смартфони и е бил платформата с най-голям ръст сред водещите операционни системи в размер на 91% спрямо същия период на миналата година.1 Освен това, с подразделението за мобилни телефони на Nokia, Microsoft ще се насочи към пазара на достъпни мобилни устройства, равняващ се на 50 милиарда щатски долара годишно,2 като предложи първите мобилни решения на още 1 милиард души и същевременно представи услугите на Microsoft на нови клиенти от цял ​​свят.

Microsoft ще продължи да добавя стойност и възможности, и ще работи в тясно сътрудничество с редица хардуерни партньори, разработчици, оператори, дистрибутори и търговци на дребно, като предоставя платформи, инструменти, приложения и услуги, които ще им позволят да създават изключителни устройства. С едно по-задълбочено разбиране за функционирането на хардуер и софтуер като едно цяло, компанията ще засили и разшири търсенето на Windows устройства.

Повече информация за разширеното семейство от устройства и услуги на Microsoft можете да намерите тук.
 

1IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, февруари 2014 г.

2Strategy Analytics Inc.