Учители

Microsoft обяви учителите експерти (видео)

Образователната програма на Microsoft – Microsoft Partner in learning обяви най-добрите и изявили се преподаватели и образователни специалисти от целия свят, които ще си дадат среща през март 2014 г. в Барселона на Глобалния форум на инициативата.

По традиция в листата с имената попадат учители, преподаватели и училищни лидери, които през годината са дали своя принос за повишаване на качеството на образованието, чрез отличната си ежедневна работа, чрез идеите и чрез иновативните си подходи към образоващите се.

Това издание на Глобалния форум ще събере безспорните експерти в педагогиката на училищно равнище – учителите, достойни да се нарекат Microsoft Expert Educator, както и представители на Mentor schools – училищата, които дават положителен пример за развитието и на останалите учебни заведения по региони.

За привилегията са се нарекат учители-експерти тази година се бориха над 22 000 педагози от 158 страни в света. 250 училища от 75 страни пък работиха усилено за да могат да бъдат наречени менторски.

До моментът на признанието обаче се стига с ежедневна работа, отдадена изцяло на мисията да образоваш и наставляваш. От значение са много фактори – от личните като инициативност, иновативност и лидерски качества, така и техническите, към които изключително сериозно се отнася световният софтуерен лидер Microsoft.

Експертите не стават такива само и единствено благодарение на своята иновативна работа в класната стая. Те се оценяват и по влиянието, което оказват наставлявайки колеги и оформяйки специфичен и благоприятен за обучение климат в рамките на училищните, регионалните и национални образователни системи. Те преподават, наставляват, но и работят по проекти, които правят ученето по-приятно, по-качествено и по-разбираемо.

На това издание на Глобалния форум „Партньори в познанието“ България ще бъде представена от Десислава Миленкова, начален учител в 137 СОУ „Ангел Кънчев“ и Димитрина Тодорова от ГПАЕ „Гео Милев“ Бургас.

Ето и кои са останалите Expert Educators

Поздравление на вицепрезидента по образованието в Microsoft Антъни Салсито