Мнения

Microsoft обяви интеграцията между Moodle и Office365

Световният софтуерен лидер Microsoft обяви интеграция между платформите Moodle и Office365 като за тази цел ще си партнира с Remote-Learner.net.

Интеграцията ще позволи на преподавателите и учащите се, както и на корпоративните потребители да ползват двете платформи с един и същ индентификатор, като влизането в тях ще бъде напълно хармонизирано. Събитията например, създадени в Moodle ще могат да се съхраняват в календарите на Office 365, което ще доведе до по-голямо улеснение в работата. В конкретните случаи тези събития се споделяха чрез ръчно писане по мейл.

„С Remote-Learning работим в тясно сътрудничество и успяхме да осигурим техническо решение, което ще улесни и подобри работата на ползващите двете платформи“, коментира Жан Паоли, президент на MS Open Tech. Той добавя, че съвместната работа на двете компании ще продължи, за да могат потребителите да получават още по-качествени услуги в бъдеще.

Интеграцията ще обхване всички облачни продукти на Microsoft. OneDrive за бизнеса, OneNote, календари и електронна поща и съответно от предимствата им ще могат да се ползват и всички, разчитащи на Moodle.

В бъдеще ще е улеснено вграждането на интерактивни онлайн уроци, съдържащи видео и аудио. Виртуалният диск OneDrive също е безценна нова придобивка за тези, които досега не са го ползвали.

„Развълнувани сме от възможността да работим с Microsoft. С помощта на приставките на Office365 за Moodle, нашите партньори още веднъж доказват ангажираността си към софтуера с отворен код и към образованието“, коментира Джейсън Коул, главен изпълнителен директор на Remote-Learner.

Той е категоричен, че интеграцията ще отвори нови хоризонти за преподаване на учителите, които ползват платформите.

Първа версия на съвместния проект ще бъде пусната утре, 21 януари на Bett Show 2015 в Лондон.