Мнения

Microsoft и Skype направиха революция в общуването!


Вече над десетилетие Skype преодолява географските бариери чрез възможността за комуникация, която дава на хората по света. Преградите пред нас обаче не са само границите на държавите и разстоянията, а и езиците, които говорим. Затова съвременните технологии и и иновации на Microsoft са на път да отстранят и една от последните пречки пред човечеството в желанието му за по-добро общуване.

И днес нещата вече е случват! От пресофиса на световния софтуерен лидер обявиха, че са завършили първия етап от проекта Skype Translator. Представянето на програмата е с два от най-използваните езици в света: английски и испански, но за регистрираните в Skype Translator и ползващите Windows 8.1 на разположение ще бъдат повече от 40 езика.

Началото на тази революция в общуването дават учениците от две училища – в Мексико Сити и начално училище в Такома, САЩ, които играят играта Mystery Skype. Основата на заниманието е да се задават въпроси, с помощта на които другата страна да определи местонахождението на събеседника. От едната страна децата говорят на испански, а от другата на английски.

Разговорите се водят на съответния език, а от другата страна получават въпроса на своя.

Проектът и стремежите на Microsoft в тази насока са изключително амбициозни. Испанският и английският са предпочитани по няколко причини. Една от тях е свързана с факта, че обикновените потребители също ще помагат в развитието на инициативата, а съвсем логично най-много са ползващите именно тези два езика.

От Microsoft споделят, че регистрацията в платформата е много важна, тъй като мнението на всеки потребител по въпросите за развитието й е от ключово значение за успеха на проекта. А неговият успех значи и ново ниво на общуването между хората в света.