Мнения

Microsoft интегрира SkyDrive в Windows 8.1

Световният софтуерен лидер Microsoft интегрира облачното хранилище SkyDrive в новата си операционна система Windows 8.1. Потребителите вече имат както нов клиент за управление на файловете си в Облака, така и отделни папки във File Explorer, за лесен трансфер на данни, пише technews.bg.

„Можете да записвате документи, снимки и други файлове автоматично в SkyDrive, за да разполагате с тях навсякъде, дори и на друго устройство. Те ще останат непокътнати, дори ако се случи нещо с основния ви РС“, обясняват от Microsoft в официалния си корпоративен блог Windows Experience Blog.

Концепцията е проста и услугата е лесна за ползване. Целта е границата между онлайн съхранението и това на всяко едно отделно устройство на практика да се размива, както се и получава на практика.

SkyDrive действително играе важна роля за потребителите на Windows 8.1 и интерфейса Modern UI – те получават възможност да управляват ефективно файловете, съхранявани в облака. Новата функция Bing Smart Search позволява търсене на файлове в SkyDrive директно от Start екрана, като поддържа също така уеб линкове, локално съхранявани файлове, изображения и РС настройки.