Ученици

Mеждународен конкурс за класическа китара, 1 – 4 април 2015, Кюстендил

Международният конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов“ се организира ежегодно през месец април под патронажа на кмета на община Кюстендил. Художествен директор е Иван Андонов, технически директор – Юлиян Русев.

Деветнадесетото издание ще се проведе от 1 до 4 април 2015 г. в град Кюстендил. Конкурсът е включен в Програмата за подпомагане на даровити деца в България.

В конкурса могат да участват всички желаещи китаристи от страната и чужбина, подали анкетна карта за участие в определения срок и състезаващи се като участници в следните възрастови групи:

I група – до 12 години
II група – до 15 години
III група – от 16 до 18 години
IV група – над 18 години
V група – „Свободна сцена на солиста“
VI група – „Китара+“
VII група – „Камерна музика“
VIII група – „Китарни ансамбли и оркестри“

По решение на журито във всяка група ще бъдат присъдени по три специални награди. Най-успешно представилият се китарист получава “Голямата награда” на конкурса – картина от известен кюстендилски художник.

Китаристите от Детските музикални школи се състезават в съответните възрастови групи, отделно от учениците от музикалните училища.

Спечелилите първи награди от конкурса през 2014 г. нямат право да участват в същите групи.

Тегленето на жребий за участие в І, ІІ, ІІІ и ІV група ще се извърши на Тържественото откриване, а за останалите групи преди конкурса за съответната група.

Краен срок: 30 март 2015 г.

Още информация