Мнения

Kabinata.com подарява софтуер за обучение на българските деца

По случай 24 май Kabinata.com пусна три нови безплатни, уеб базирани образователни продукта за българските деца – онлайн игри за обучение по български и английски език и онлайн дъска с инструменти за рисуване.
 
Целта на тези интерактивни средства е децата да учат играейки и по-лесно, като трите безплатни продукти да бъдат допълнение към основното им обучение по съответните предмети и в резултат на това да научават повече.
 
Онлайн играта за обучение по български език се намира на адрес: http://dechica.com/dumi/ и представлява виртуална бяла дъска с цветни букви, които може да бъдат местени с мишката и така да се композират думи.
 
Играта за обучение на деца по английски език се нарича Flash Cards, Уеб адресът й е http://english.dechica.com/ и представлява избор на рисунки, на всяка от които е изобразено значението на дума от английския език. До рисунката е изписана думата на английски език и значението й на български език. Към всяка дума има аудио запис с произношението й на английски език. Играта предоставя възможност при наличието на микрофон детето да запише на сайта произнесената от него дума и да сравни двете произношения. Думите са подредени в категории и подкатегории – напр. Actions and Movements, Alphabet, Animals and Plants, Celebrations, Clothes, Electronic and Gadgets и мн. др.
 
Виртуалната бяла дъска за рисуване се нарича „Споделено рисуване – много деца рисуват една рисунка”, намира се на уеб адрес: http://www.dechica.com/risuvane.htm и на нея с предоставените им виртуални инструменти – четки, молив, гума, геометрични фигури и др. децата може да рисуват. Всяко нещо, нарисувано от едно дете остава на бялата дъска и може да бъде променяно или изтривано от друго.