Учители

Kонкурс за гимназиални учители с интерес към зеленото предприемачество

До 17 декември 2015 г. гимназиални учители в цялата страна ще могат да кандидатстват в конкурс, с който целим да идентифицираме и да работим в екип с най-мотивираните, иновативни и заинтересовани от темата устойчив бизнес и зелено предприемачество учители в цялата страна.

Пет учители ще станат част от нашия екип и ще участват активно в разработването на учебно съдържание по зелено предприемачество в рамките на стартиращия проект GREENT на Джуниър Ачийвмънт България, финансиран от програма Еразъм+ на Европейския съюз. И не само това – тези учители ще имат възможност да работят в сътрудничество с още 20 учители от Румъния, Латвия, Норвегия и Гърция, които също ще създават учебно съдържание по зелено предприемачество.

Проектът ще разработи иновативен обучителен курс за учители, за да ги улесни в преподаването на зелено предприемачество чрез използването на методология за „смесено обучение“ (blended learning). Ключова иновация в проекта е колаборативният работен процес, в който екипи от учители не само ще получат обучение по зелено предприемачество, но и сами ще участват в разработването на пълен набор от уроци, които да могат да се преподават в класната стая. Проектът ще включи поне 25 учители от петте държави, както и 500 ученици, които пилотно ще изпробват новосъздаденото съдържание.

Краен срок: 17 декември 2015 г.

Още информация