Ученици

JAR Computers пуска нетбук комплекти за ученици

JAR Computers пуска нетбук комплекти за ученици

Родната компания е готова за учебния сезон с оптимизирани комплекти, които са удобни за нуждите на обучението, имат богати комуникационни възможности и младежки дизайн.

Новото предложение на JAR е насочено главно към тийнейджърите – комплекти „ТОЙ“ /естествено в син цвят/ и „ТЯ“ /в нежно розово/, които са оптимизирани за обучение, чат и други модерни форми на комуникация, както и за разнообразни развлечения. Комплектите включват 10 – инчов нетбук BenQ Joybook Lite U101, стилни и модерни колонки Sweex, компактна мишка за лаптоп в съответния цвят, както и инсталиран самоучител по английски език за деца.

Както вероятно знаете, преносимите компютри BenQ Joybook Lite U101 съчетават изчистен младежки дизайн с богата за класа функционалност. Те разполагат с Bluetooth, безжичен Интернет (WiFi), 1.3 Mpix камера за чат, процесор Intel Atom с тактова честота 1.6 GHz и 160 GB твърд диск, достатъчен за съхранение на солидно количество съдържание. Машините се предлагат с инсталирана операционна система Windows XP Home.

С двете нетбук – конфигурации JAR Computers си поставя за цел да участва в процеса на компютъризиране на българските училища, предлагайки на всеки ученик достъпно средство за обучение, което той може да вземе навсякъде със себе си.
„Ние съзнаваме колко е важно децата да навлязат в света на технологиите още от ранна възраст, за да бъдат конкурентни на връстниците си от други страни по света, когато пораснат. Убедени сме, че доближавайки днес информационните технологии до подрастващите, ние не само продаваме продуктите си, а и спомагаме за по-развито българско общество през следващите десетилетия, когато познанието ще играе решаваща роля във всеки аспект от живота ни“, коментира Рашко Костов, изпълнителен директор на JAR Computers.
Комплектите ще се предлагат в магазините на JAR Computers в цялата страна на цена от 599 лв.

Тази статия е съвместна публикация на Мрежа на учителите – новатори www.Teacher.bg и Ай Си Ти Медиа http://ictmedia.bg/