Училища Учители

Daskalo.com – платформата за сайтове на училища, със златен медал на Пловдивския панаир

Създадената преди 9 години от екипа на Teacher.bg платформа и продадена на ОРАК Инженеринг бе отличена със златен медал на Международния технически панаир в Пловдив.

Платформата за създаване сайтове на училища и учителски, ученически и образователни сайтове, и организирането им в мрежа – Daskalo.com, бе отличена със златен медал на 75-ия Международен технически панаир в Пловдив, провеждащ се от 23-ти до 29-ти септември 2019 г.

Златният медал за Daskalo.com бе присъден в конкурса за иновативни продукти, в категорията му „Електроника, електротехника, роботика, информационни технологии и телекомуникации“.

Създадено и развито от екипа на Teacher.bg

Изложителят е „ОРАК Инжинеринг“ ЕООД, а Daskalo.com е създадено и развивано в продължение на 9 г. преди златния медал от екипа на Teacher.bg – мрежа на учителите новатори в България. Платформата за сайтове на училища бе продадена по-рано през същата 2019 г. на „ОРАК Инжинеринг“ ЕООД от собствениците на Teacher.bg.

За Daskalo.com

Платформата за сайтове на училища – Daskalo.com, е напълно безплатна.

Предоставя възможност за създаване на сайтове на училища, учителски сайтове, сайтове на детски градини.

Daskalo.com може да бъде използван и като преподавателска платформа, в която да бъдат публикувани новини, съобщения и снимки, свързани с училището и учебния процес.

Всички изброени възможности са безплатни.

Daskalo.com беше основано изцяло на WordPress.

Потребителите му разполагат с възможността да се възползват както от безплатен хостинг за сайта им, така и от лесно използване и без технически умения, гъвкавост и др.

За Teacher.bg

Teacher.bg е мрежа на учителите новатори в България – т.е. използващите информационни и комуникационни технологии (ИКТ/ICT) в преподаването. Част е от международната мрежа на учителите новатори. Създаден е с финансовата подкрепа на програмата Партньори в познанието (Partners in Learning – PiL) на Майкрософт.

Teacher.bg предлага новини, обучения и онлайн общност на учителите новатори в България.

За „ОРАК Инжинеринг“ ЕООД

Основната дейност на дружеството е проектиране, изграждане и поддръжка на софтуерни бизнес решения за туризма, производството и търговията на едро и дребно. Създадено е през 1996 г. със седалище в гр. Пловдив. Сред клиентите му са Siemens, Adidas, A1, а и голям брой малки и средни предприятия.