Ученици

Brexit-ът не спря студентите към Острова

Очакванията, че Brexit-ът ще довде до отлив на кандидати за студенти в Англия се оказаха ялови. От една страна, за това влияние оказа изключително коректната политика на страната спрямо вече учещите там чуждестрнни студенти, от друга страна, самата държава има необходимост да привлича студенти, защото по този начин престижа на мстните университети се повишава и се формира определен тип култура в хора, които не са англичани по произход.

Това смята експертът в областта и управител на фирма за преводи и легализации, Олга Шишкова, която коментира темата специално за teacher.bg

Както нямаше намаляване на студентите, които искат да учат в Англия след Brexit-а, така и при избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ не вярвам да има някаква негативна тенднция, твърди Шишкова.

По думите й, повечето кандидати за студенти от България в момента се преориентират към Германия, защото условията там са по-добри и адаптацията е по-лесна, но това не се дължи на Brexit-а, който по всяка вероятност е оказал известно влияние, но то е пренебрежително слабо. 

Източник: teacher.bg