Ученици

Aнгло – американското училище отпуска пълни стипендии

Училището инвестира повече от 170 000 годишно в обучението на талантливи български ученици
 
 
 
За четвърта поредна година Англо-aмериканското училище в София дава възможност на талантливи български ученици да кандидатстват за пълни стипендии за учебната 2010-2011г. Стипендията е в размер на 18 000 евро годишно и покрива учебните такси в ААУ за целия курс на обучение (4 или 5 години).
 
Кандидатите трябва да са завършили 7-ми, 8-ми или 9-ти клас, да владеят отлично английски език и да имат много добър успех и доказана финансова нужда. Документи се подават до 1 май. След първоначалното класиране, кандидатите се явяват на писмен изпит и интервю. Повече информация за условията и сроковете на кандидатстване може да намерите на http://aas-sofia.org/admission/scholarship/
 
Всяка година ААУ отпуска 12 пълни стипендии на обща стойност над 170 000 евро на български ученици. Стипендиантската програма е част от дългосрочните усилия на Англо-американското училище в София да допринася за развитието на българското общество.
 
Българските стипендианти получават от ААУ международна диплома от училище, акредитирано от Съвета за Международни Училища във Великобритания (CIS) и Асоциацията Ню Ингланд за Училища и Колежи в САЩ (NEASC). Издържалите изпитите на IB Организацията имат възможност да получат престижната международно призната IB диплома. Успешно завършилите имат значителни предимства при приема в най-елитните университети и колежи по света.
 
Ето какво споделят някои от настоящите стипендианти за ААУ:
 
„Учителите много ми допадат, тъй като наистина харесват своите дисциплини и се опитват да ни увлекат и заинтересуват от материала, който преподават. Харесва ми и това, че често ни окуражават да мислим и да полагаме повече усилия в усвояването на различни теми. Тук индивидуалното мислене и разбиране имат голямо значение. Допада ми да уча в среда, в която разговорите и общуването на английски език са ежедневие. Срещите с толкова много хора от различни култури също обогатяват живота ми.” – Мира, 11 клас.
 
„Учебния план е създаден така, че всички предмети се преподават по начин ориентиран към практическото им приложение в бъдеще. Всичко е фокусирано върху използването на материала в живота. Много голям плюс в ААУ е дипломата, с която се завършва обучението в 12 клас. Тя е истинско предизвикателство за учениците, но и билет за добър чуждестранен университет. „ – Стела, 11 клас.