Училища

90 СОУ в Люлин остава затворено

90 СОУ в Люлин няма да отвори врати за новата учебна година, коментира зам.-кметът на София Ирина Савина, цитирана от всекидневника „Монитор“.

В школото не се чува ученическа глъч от юни, когато огромно парче от фасадата се срути в двора, като по чудо в момент, в който нямаше деца наоколо. Вероятната причина за това е трусът в края на май.

Учениците от 90 СОУ ще започнат школската година в 40 СОУ. „То е с достатъчен капацитет и ще учат на смени“, каза кметът на Люлин Милко Младенов, цитиран от същото издание.

Учебното заведение е включено в капиталовата програма на Столична община и и преди инцидента се е нуждаело от сериозен ремонт, за който са били предвидени около половин милион лв.

До края на годината ще приключат ремонтните дейности по по-важните и неотложни компоненти, свързани с укрепването на сградата. Така след коледната ваканция, учениците ще се върнат отново в старите си класни стаи. Останалите ремонти ще започнат в края на учебната година, за да могат да бъдат приключени до септември 2013-та.

Още по темата

снимка: Монитор