Училища

600 милиона за училищата

Близо 600 млн. отиват само за образователна инфраструктура. Това са пари за физкултурни салони, основно саниране на училища, детски градини. Голяма част от средствата отиват за Девин, Смолян и Златоград. Това каза вчера премиерът Бойко Борисов на хората в Девин, след като  откри реконструирания топлопровод за минерална вода.

В четвъртък премиерът е поканил кметовете и ще обяви разпределение на средства училище по училище, обект по обект. „В четвъртък в София ще се срещна и с директорите, за да се усвоят средствата и да не се пречи на учебния процес и където е необходимо, да се промени учебното време на паралелките“, обясни той. „Парите са факт – не ви казвам, че обещавам в един слънчев, хубав, летен ден да ги има“, коментира Бойко Борисов.

„Ако се върнете в годините назад и ми кажете кога са давани такива целеви пари за образование, за инфраструктурата, за децата, учениците и преподавателите, мога да споря много с вас“, посочи премиерът. И допълни: „Мога да ви напомня и учителската стачка, когато двама министри казаха да приключат тази седянка, но днес няма да се заяждам“, заяви Борисов.  

Източник: standartnews.com