Ученици Училища

6-годишни откриват гласни и съгласни с таблета

Кандидат-първолаци откриваха гласни и съгласни и разпознаваха образите на Светите братя Кирил и Методий с таблети на открит урок в ДГ „Кремена”.

От няколко седмици насам детската градина внедрява в обучението образователното уеб приложение „Умни дечица”, което е закупила със собствени средства. С днешния урок, посветен на 24 май, бяха презентирани възможностите на приложението, разработено от български екип. То е предназначено за работа с деца в детски градини и начален курс под ръководството на учител. Целта на онлайн платформата е по забавен и интерактивен начин чрез игри, текст и аудио да се придобият и проверят знания и умения в различни области. Учителят и децата, участващи в заниманието, трябва да разполагат с устройства с интернет връзка.

За целта всяко от децата на открития урок получи таблет, чрез който трябваше да отговори на зададени въпроси на интерактивната дъска. 6-годишните без проблем се справиха с въпроса колко са буквите в българската азбука и откриваха символите, свързани с празника на Славянските първоучители.

„Учителят избира въпрос чрез щракване на определен бутон и го задава на децата. Поставеният въпрос автоматично се изпраща към таблетите им и те трябва да отговорят за определено от учителя време. На устройството на учителя се визуализира кой е отговорил вярно и кой не”, обяснява директорът на „Кремена” Борислава Вичева. Децата боравели с лекота с таблетите, въпреки че приложението е въведено в учебната работа само от две седмици. Догодина ще бъде внедрено и в останалите групи.

Източник: u4avplovdiv.com