Мнения

57,5% са усвоените средства за образование по “Развитие на човешките ресурси“ от май насам

Министър Клисарова пожела всички заедно да работят за новата оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014 – 2020 г.“, която ще е първата директно управлявана от Министерството на образованието и науката.

Това тя обяви по време на днешната презентация на проекта, по който ще бъдат усвоени 172 млн. евро финансиране от Европа

По повод изпълнението на досегашната Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ в частта за образование, тя съобщи, че за периода от май 2013 г. до момента увеличението на усвоените средства е с ръст от 57,5 процента.

„Данните в досегашната работа показват, че сме успели да достигнем до крайните целеви групи на пазара на труда. Над 13 600 учители и преподаватели са повишили квалификацията си. Над 3000 докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени са включени в програми за повишаване на научния си потенциал. 35 000 студенти са се включили в програмите за първо работно място“, изброи министър Клисарова, цитирана от пресцентъра на МОН.

Тя благодари на всички, които участваха в екипите досега и пожела успех на новата Оперативна програма.