Ученици Училища Учители

Директорът на СУ „Елисавета Багряна“ в София коментира промените за новата учебна година

Асен Александров, директор на 51-во СУ „Елисавета Багряна“ в София и председател на Сдружението на директорите в системата на средното образование в Република България, коментира пред в.Монитор промените в работата на училището за следващата учебна година. Той казва, че ако пандемията продължи, паралелките ще се разделят наполовина, на групи от около 13-15 души, като едната група ще учи седмица присъствено, а другата – онлайн. После се сменят.

Учениците ще седят в стаята, а учителите ще се местят. „Трябва и да направим график за излизане след всеки час на въздух, за да можем да отваряме прозорци, за да проветряваме и да дезинфекцираме. Може да има блокове. Например ученикът да седи 70 минути в клас, после да излиза за 15 минути навън, в които се проветрява класната стая. Ще направим отделни графици за отделните класове“, поясни Александров.

Той предвижда да няма голямо междучасие, а няколко кратки почивки и възможност за повече игра и спорт навън. „Бих препоръчал на децата да си носят храна от вкъщи. В стола може да бъде кетъринг и ученикът да хапва навън. Друг вариант е децата да се хранят по график в намален състав. В лавката ще изискваме да има дежурен учител и децата да са на разстояние един от друг“, допълва директорът.

Пълният текст на интервюто четете тук.

Източник: Monitor.bg