Ученици

500 ученици, организирани в групи, са посетили Регионалния исторически музей на София

500 ученици, организирани в групи, са посетили Регионалния исторически музей на София до 14.30 ч. в понеделник.

До края на работното време на музея имеше още организирани посещения във връзка с неучебния, но присъствен ден за учениците, заради провеждането на местните избори в много от училищните сгради в страната.

Много музеи, включително и Регионалният исторически музей, както и други подобни общински и държавни учреждения, обявиха вход свободен или с намалена цена на билетите.

През понеделник всички организирани ученически групи, които посещават Регионалния исторически музей, влизат безплатно, за да разгледат постоянните и временни експозиции. Заедно с обиколката, за някои от групите това е и нестандартен учебен час.
За останалите посетители, които не са организирани в групи обаче, важат стандартните цени за вход. Заплаща се също и за ателиетата и беседите. Такива има и през днешния ден, като те са част от образователните програми, които провежда Регионалният исторически музей.
Ваня Лазарова, уредник „Образователни програми“ в музея, каза, че предстои честването на Деня на народните будители в РИМ.
Регионалният исторически музей ще спази традицията си, като представи любопитна информация за определен будител, чието име и дейност към момента са тайна.
Източник: bnr.bg