Ученици

5 вида образование, които ще изчезнат след 20 години

Спомняте ли си, когато футуристичните филми ни показваха бъдеще, изпълнено с роботи? Е, това бъдеще не е толкова далеч. Роботите идват и скоро те ще поемат нашата работа. Технологичната революция, в която се намираме, не спира, а автоматизацията е огромна част от нейния растеж. Вече станахме свидетели на тази промяна и това беше Промишлената революция. Решението беше създаване на по-образована работна ръка, която да се справя с по-сложни въпроси.

Ето защо и днес решението се крие в образованието. Когато избирате колеж, важно е да сте запознати с променящия се свят и с променящите се изисквания. Ето 5 специалности, които остаряват и скоро могат да бъдат заменени от технологиите.

Счетоводство
Все повече и повече компании започват да решават счетоводните въпроси с помощта на онлайн програми. Вътрешното счетоводство е наистина необходимо за по-големите компании и данъчното счетоводство за повечето хора може да бъде направено онлайн. Добра алтернатива на тази специалност е финансирането, където можете да сте по-динамични във вашата кариера.

Туризъм
По много летища има малки будки, в които може да резервирате хотел. Тази индустрия все повече бива заменена от интернет и технологиите, а необходимостта от туристически агенти  и туристически агенции намалява.

Паралегален юрист
Паралегалите са физически лица, които са наети от адвокат, корпорация, правителствена агенция или друго лице и което изпълнява конкретно делегирани материални правни задачи, за които отговаря адвокат. Повечето от задълженията на паралегала могат лесно да се извършват от компютър в наши дни. Подаването и изследването често се правят онлайн и не изискват човешка намеса.

Радиокомуникации
Радиото вече не е онзи силен новинарски източник, който беше реди години. Комуникацията вече се осъществява през интернет сайтове, социални мрежи и в наши дни получаваме новините по много различен начин.

Фармация
Според експерти скоро може да станем свидетели на автоматизация на този процес. Много аптеки на запад се обръщат към автомати, които могат да изпълняват прости рецепти, но технологиите се усъвършенстват и скоро ролята на фармацевта в аптеката може да бъде напълно заменена. Ориентирайте се към медицинско образование, защото то определено има бъдеще. 

Източник: profit.bg