Мнения

47 участника ще се борят за наградите на БГ Сайт 2011

38 уеб сайта и 9 кампании от всички 222 участника в дванадесетото издание на конкурса БГ Сайт продължават борбата за почетните статуетки за „Сайт на 2011 година“ в 13-те състезателни категории.

Всички те са номинирани от 52-членното жури в първия етап от гласуването.

Днес стартира важната задача на журито да определи и самите победители, които ще станат известни на официалната церемония на 10 ноември от 19:00 ч. в конгресен център „Рейнбоу плаза“.

Участниците в журито са експерти, ръководители на значими сайтове и фирми, свързани с Интернет бизнеса, водещи специалисти в областта на уеб, представители на бизнеса, неправителствения сектор, лидери на мнение. Борещите се за статуетка сайтове и кампании, са оценявани на база съдържание, дизайн, функционалност, техническо изпълнение, оригиналност.

Представяне на всеки от членовете на журито можете да видите в официалния сайт на конкурса www.bgsite.org. По регламент те нямат право да гласуват за сайтове, с които са обвързани. Целият процес се одитира от ПрайсуотърхаусКупърс.

Успоредно тече и гласуването на публиката, в което до момента са дадени над 21 000 гласа. В случай,че темпът се запази, ще бъде поставен нов рекорд в историята на конкурса.

Интернет потребителите ще гласуват онлайн за своите любимци на адрес http://bgsite.org/vote/ до 14.00 ч. на 7 ноември.

На 10 и 11 ноември в хотел Радисън, София ще се проведе съпровождащото Конкурса събитие –  Конференция БГ Сайт, която организираме в партньорство с Лукрат.  

Форматът на конференцията включва:

  • Тренинг Съдържание за уеб – на живо
  • Семинар БГ Сайт 2011

За конкурса:
Конкурсът за най-престижните у нас уеб награди за Български сайт се провежда за дванадесети път. Тази година ще протече под мотото „Без граници“.

БГ Сайт е най-старият и утвърден български конкурс за уеб и е единственият одитиран от международния арбитър ПрайсуотърхаусКупърс.
Повече за конкурса, за настоящото му и предишни издания вижте на www.bgsite.org.

Спонсори: Майкрософт България, СуперХостинг.БГ, EuRid, Neterra и Netinfo
Спонсор печат: Гама Дизайн
Медийни партньори: bTV, Кабината, .net magazine,  Дарик Уеб,  Mail.bg,  Investor.bg, Neg.bg, Infoweek, Калдата, Bgmaps.com, Httpool, Dir.bg, Аз Медиа, Impuls.bg, Avantex Technologies, Domain.Forum, IAB, BWA, Jobtiger,NovaVizia