Училища

450 полицаи ще следят за реда в първия учебен ден

450 униформени ще се грижат за нормалното протичане на мероприятията около първия учебен ден в София, обяви на пресконференция зам.-директорът на Националната полиция Милчо Анев, цитиран от news.bg.

Анев подчерта, че приоритет на полицията е гарантирането на сигурността на всички ученици през целия обучителен период.

2 390 пешеходни пътеки са проверени, а по препоръка на проверяващите ще бъдат създадени още 132. До понеделник, 17 септември 11 от тях ще бъдат готови.

97 пътни полицаи ще са разпределени по всички булеварди в столицата от 7:30 ч. на 17 септември, като тяхната роля ще бъде да подпомагат и следят движението. В 9:00 часа се очаква всички да заемат постове в най-посещаваните училища.

Началният час на празниците в различните училища се определя от директорите, затова няма фиксирано време за започването им.

Представители на МВР са уговорили с директора на регионалния инспекторат във всички училища да има координатор, който винаги да бъде във връзка с органите на реда в случай на произшествия.

Всички учебни сгради в столицата са с проверена противопожарна система, а 80% от препоръките, направени при инспекциите, са изпълнени.

Проверени са заведенията в близост до училищата, като на всички е припомнено, че продажба на алкохол и цигари на лица до 18 г. е строго забранена.