Ученици

400 ученици се състезаваха на крос “Златна есен“

Близо 400 ученици от 13 шуменски училища се включиха в традиционния лекоатлетически крос „Златна есен“, който се организира всяка година от УСШ „Хан Крум“.

Победител в надпреварата за 2013 г. стана СОУ „Панайот Волов“, информира местният сайт ТОП НОВИНИ. Възпитаниците на училището спечелиха две купи – тази за масовост и за второ място в комплексното класиране.

80 ученици от училището, водени от преподавателите Дочко Дяков, Ани Темелкова и Галя Александрова, се включиха в кроса, което донесе наградата за масовост на училището.

Професионалната гимназия по икономика обаче е отборен победител с актив от 39 точки. Второто място с 30 точки зае СОУ „П. Волов”, трети се нареди ОУ „Илия Р Блъсков“.

Традиционното за Шумен лекоатлетическо състезание бе уважено от Димитър Вълканов – началник на отдел „Образование, наука и младежки дейности“ в община Шумен, Даниел Даулов – ст.експерт „Спорт и мл.дейности“ в община Шумен, Николай Спасов – старши експерт „Физическа култура и спорт“ в РИО Шумен.

В крос “Златна есен”, който се проведе в Градската градина, учениците бяха разделени в четири възрастови групи, като пробягаха разстояния от 500 до 1500 метра.