Учители

35 учители започват работа по програма „Заедно в час“

Поне 35 учители, подали документи за участие в инициативата „Заедно в час“ ще започнат работа от септември, заяви за агенция „Фокус“ изпълнителният директор на програмата Егения Пеева.

Заявените кандидатури са били 171. В „Заедно в час“ не се претендира за работа в определено училище.

В партньорство със Софийски университет „Климент Охридски” се организира интензивно обучение за добиване на учителска правоспособност по международно утвърдения модел за работа в класната стая „Преподавай като лидер“. След него преподавателите ще разполагат с необходимите умения да се изправят пред учениците.

Пеева обяснява, че всеки специалист ще премине през необходимата подготовка как да преподава съответния предмет.

„Нашите учители са готови да преподават във всякакъв тип класни стаи – с ученици, които говорят или не говорят български, в големи градове или от малки населени места. Към момента най-много заявки има от училища в регионите Враца, София, София-област. Виждаме интерес и в Пловдив, Монтана, и някои селски райони. Процесът по набиране на заявки от директорите е успореден с процеса за привличане на учители. До 30 април продължава набирането на училища-партньори, така че ще имаме още заявки. Всеки директор може да попълни такава заявка директно на уебсайта zaednovchas.bg или да се обади на 02/ 9880688″, казва още Евгения Пеева.

До момента най-много се търсят преподаватели по английски език, математика и информатика. Учители по български език, география, биология, химия и физика също се търсят. Има търсене и на специалисти, които могат да преподават по повече от един предмет”, обяснява още изпълнителният директор на „Заедно в час“.