Ученици

35-годишната първокласничка пред завършване

Ученичката Юлия Стоева от Добрич, която на 35 години реши да изкласи се справя много добре и съвсем скоро ще получи дипломата си за завършен първи клас. Ромката се реши на важната стъпка, тъй като на интервю за работа като чистачка й поискали образователен ценз.

В момента тя пише що годе вярно, смята до 20, прави звуков анализ на думите, чертае по зададени сантиметри и изобщо всички неща от ежедневието на първокласниците. По български има „добър“. По-математика е по-силна и е с „много добър“. Сега й предстоят далеч по-лесните и интересни изпити по пеене, рисуване и физическо.

Юлия е майка на две деца. Голямата е ученичка, а малката е на пет годинки. Жената ще ги „натиска“ до край да се изучат, тъй като тя от малка е била принудена да се грижи за братята и сестрите си и не е успяла. Сега това й тежи, тъй като, за да започне каквато и да е работа, тя трябва да има поне основно образование.

Мечтите на Юлия не спират дотук. След като премине през първите препятствия на родното училище, тя смята да вземе и шофьорска книжка.