Училища

30 млн. лв. за интерактивно обучение в училищата ни

Просветното министерство ще вложи 30 млн. лв. за въвеждане на интерактивно обучение, което да направи ученето атрактивно за децата
 
 
Проектът вече е одобрен от комитета за наблюдение по оперативна програма „Човешки ресурси”.
 
Това съобщи зам. министър Светлана Ломева по време на дискусията „Как да върнем училището на децата”, провела във вторник в хотел „Хилтън” в София, в която са взели участие министри, бизнесмени, популярни лица от спорта и шоубизнеса, неправителствени организации, родителски асоциации, психолози.
 
Дискусията е част от кампанията „Милост за децата”, провеждана с подкрепата на Министерство на образованието, младежта и науката.
 
Информационните и комуникационните технологии са сред приоритетите на образователното министерство. Това е заявено в четиригодишната Програма за развитие на образованието, науката и младежките политики в Република България (2009 – 2013 г.), създадена от Министерството на образованието, младежта и науката, която Teacher.bg публикува тук, заедно с кратко резюме на нея. Това е управленската програма на институцията за периода на мандата на правителството.