Ученици

280 са свободните места за седмокласници в училищата в Габровско

280 са свободните места за седмокласници в училищата на територията на област Габрово след второ класиране.

Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Регионалното управление по образование. Записаните ученици до момента са 683. Закрити са седем паралелкина територията на областта – „Социална работа с деца и семейства в риск“ и „Социална работа с деца и възрастни с увреждания и хронични заболявания“ в СУ “Максим Райкович“ и „Оперативно счетоводство“ и „Електродомакинска техника“ в ПГИ „Рачо Стоянов“ в Дряново, „Машини и съоръжения за заваряване“ в Професионалната гимназия по транспорт и машиностроене в севлиевското село Градница, „Производство на плочи и слоеста дървесина“ и „Експлоатация на автомобилния транспорт“ в ПГ „Марин Попов“ в Севлиево.

След второ класиране почти в Габрово заети са местата в Национална Априловска гимназия, Природоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев“. В СУ „Райчо Каролев“ се търсят 18 ученици за профил „Физическо възпитание и спорт“, а в СУ „Отец Паисий“ – 25 ученици за специалностите „Интериорен дизайн“ и „Строителство и архитектура“. 20 са свободните места в дуалната паралелка „Машини и системи с ЦПУ“ в ПТГ „Д-р Никола Василиади“. 20 ученици се търсят и за специалност „Електронна търговия“ в Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“.

22 са свободните места в профил „Промишлена електроника“ в ПГМЕТ „Ген.Иван Бъчваров“ в Севлиево. Подаването на документи за участие в трети етап на класирането се извършва до 24 юли включително. Списъците на приетите ученици ще бъдат обявени до 26 юли, а записването ще се извърши от 27 до 30 юли.