Училища

28 училища във Варна се ремонтират

В 28 училища във Варна и общината се извършват ремонти, които са в напреднала фаза, информира „Стандарт“. Инвестицията до момента е 1 172 525 лв, заяви шефът на общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Лилия Христова.

Тя определя обновяването на училищните сгради е най-важната задача, като акцент трябва да се постави и върху сигурността на децата след излизането им от училищния двор.

До седмица ще има и справка за необходимостта от обновяване на хоризонталната маркировка по пешеходните пътеки и за обезопасяване на тротоарите с предпазни колчета.

В ремонтните дейности най-сериозни са вложенията в сградата на Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“, където се поставя хидроизолация и топлоизолация за 170 000 лева.

Ремонти за над 100 000 лева се извършват и в СОУ „Гео Милев“, където се подменят покривите на физкултурния салон и на административната сграда. Преустрояват се актовата зала на училището, ремонтира се и училищната столова.

През това лято ще бъдат сменени покривите на общо шест варненски училища. Около 250 000 лева струва ремонтът в средношколското общежитие.

С обновена фасада ще бъде основно училище „Кирил и Методий“. Три основни училища започват учебната година с новоремонтирани физкултурни салони. Продължава процесът по обновяване на класните стаи и на специализираните кабинети.

Във Варна е и една от многофункционалните спортни зали, за които МОН отпусна по 1 млн. лв за цялостно строителство. По план върви изграждането на тази в СОУ „Елин Пелин“, съобщава още изданието.