Училища

26 училища и детски градини в София ще бъдат модернизирани

Членовете на Междинното звено за оценка на проектно предложение по ОП „Региони в растеж 2014-2020“ към Столичната община одобри проект за цялостна модернизация на 26 училища и детски градини на територията на София, съобщи на страницата си във Фейсбук зам.-кметът Дончо Барбалов. Финансирането по оперативната програма е в размер общо над 50 млн. лв. За началото на ремонтите през тази годна са предвидени 15 млн. лв.

Проектът е изготвен от направление „Инвестиции и строителство“ в Столичната община. Той предвижда в следващите три години да бъде извършен основен ремонт, внедряване на мерки за енергийна ефективност и обновяване на материално-техническата база на учебни заведения в районите „Илинден“, „Връбница“, „Надежда“, „Красна поляна“ и „Средец“. В сградите, в които ще започне реконструкция, се помещават 10 общински детски градини и 16 училища, между които 9 Френска езикова гимназия, 140 СОУ, 57 Спортно училище и 147 основно училище и др.

След одобрението на Междинното звено, проектът ще бъде представен на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Предстои обявяване на обществена поръчка за строителните работи. 

Източник: novini.bg