Ученици

25 школи по програмиране отваря Telerik Kids Academy

25 школи в общо 15 града у нас отварят врати по програма на Детската академия по програмиране – Telerik Kids Academy. Стартът е този месец, а обучението ще е безплатно.

Инициативата стартира за първи път през октомври миналата година и в рамките само на една учебна година успя да обхване десет български града и над 400 деца. Организаторите отчетоха успеха и това им даде повод да открият още четири нови школи – в Стара Загора, Ямбол, Бургас и Тутракан.

Работа ще продължат и миналогодишните кръжоци по информатика.

Най-мащабният учебен център, който се намира в София, ще приеме повече от 300 ученика с интерес към компютрите и информатиката. Школата е подходяща за начинаещи и се ръководи от преподавателя Явор Никифоров, ръководител на кръжоци по информатика в Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“.

Възпитаниците на школата са на възраст от 8 до 12 години. Те трябва да се регистрират преди 25 септември, след което започват обучението си в една от двете групи – сутрешна или следобедна.

В рамките на учебната година деца от цяла България ще получат фундаментални знания по програмиране, ще участват в онлайн и национални състезания. Учениците редовно ще решават практически задачи и с помощта на индивидуално внимание от страна на преподавателите ще се готвят за състезания и олимпиади от национално ниво.

През изминалата година възпитаници на Академията си тръгнаха от финалния кръг на Националната олимпиада по информатика с 3 златни, един сребърен и един бронзов медал.