Мнения

200 лв глоби е отнесъл до момента бащата, който не пускаше децата си на училище

Бащата от ловешкото село Дренов, който не пускаше трите си деца на училище досега е глобяван два пъти, като общата сума на санкциите е 200 лв.

Димитър Дюлгеров стана печално известен преди няколко дни, след като съпругата му подаде сигнал срещу него за психически и физически тормоз над децата им. Историята придоби още по-голяма популярност, когато се разбра, че бившият лекар ги държи под ключ и не ги пуска на училище.

Първата глоба е наложена на 4 декември 2009 г. Тя е била на стойност 50 лв., съобщи зам.-кметът на община Ловеч Пламен Петков, цитиран от БТА.

Година по-късно – на 24 ноември 2010 г., общинската администрация праща на бащата втори акт, вече на стойност 150 лв. заради повторно нарушение на Закона на народната просвета и Закона за административните нарушения.

Бащата сам отглежда децата си, като за това разчита на парите, които жена му изпраща от Великобритания, където работи вече десетилетие. Семейството се е посветило на фиксидеята децата да станат световни шахматни звезди.

Единствено това интересувало Димитър, който бил винаги с тях при изявите им по време на състезания. Заради загрижеността си обаче провалил възможността на едно от децата да участва на световно първенство по шахмат, тъй като нямало възможност да пътува с него.

През 2009 г. четирите деца били записани в училище в Летница, изготвен им е бил индивидуален план на обучение, но отново родителите не ги пуснали.

Още по темата