Институции

19 – 25 ноември – седмица за справяне с тормоза и насилието в училище

Милиони ученици и учители в nучилища по света казват заедно НЕ на тормоза в училище от 19-ти до 25-ти ноември, през станалата вече традиционна „Седмица на справянето с тормоза“.

Тя се провежда ежегодно от 2004 г. насам и има за цел да стимулира учениците от всички възрасти и видове училища за по-активно и непримиримо отношение към проявите на тормоз и насилие в училище.

Център „Мария“ и Младежкият парламент в Горна Оряховица се обръщат към младите хора от всички училища в града с покана да се включат в организирането и провеждането на кампания „Седмица без насилие и тормоз!“.

„Нека НИЕ, учениците от всички училища, станем инициатори, организатори, и изпълнители на различни прояви, свързани с противодействието на тормоза и насилието в своето училище от 19 до 25 ноември т.г.! Включвайки се в кампанията, имаме възможност да покажем личното си отношение към този проблем, да заявим открито на всички, че искаме да учим в обстановка на доверие и разбирателство. Обединени от една цел, ще намерим и начина да кажем на всеки: „Спри! Бъди силен, а не насилник!“, казват организаторите.

В тази връзка те предлагат да попълните въпросник, свързан с отношението Ви към проблема и към идеята за организиране на анти-тормоз кампания във вашето училище.

Въпросника попълнете тук