Ученици Училища Учители

17 СУ „Дамян Груев“ – София осъществи 2-ра мобилност по проект ”Teaching English through stories” /10-16.03.19/

След контактната среща на учители – участници в проекта в Турция, гр, Ялвач проект ”Teaching English through stories” / програма Еразъм + /, бе подготвена и осъществена и 2-рата мобилност до гр. Беневенто, Италия.

Предизвикателството тук бе и пътуването на ученици с 2-ма от ръководителите. Нашите ученици бяха настанени в италиански семейства, чиито деца ще участват в следващи мобилности –България, Румъния и Полша.

Новата обстановка, срещата с италианската култура, комуникацията на английски език – всичко това допринесе за разширяване хоризонта на нашите ученици, за придобиване на нов опит, за осъществяване на първата им стъпка като граждани на света.

Учителите-ръководители и учениците обогатиха своя опит в създаването и писането на кратки истории на английски език в проведените семинари и практически дейности.

Всички мероприятия, в които участниците извършваха общи дейности допринесоха за създаване на обстановка на търпимост и толерантност, работа в екип. Създадени бяха нови приятелства.

Екскурзията до приказното крайбрежие на Амалфи, Виетри и Позитано зареди всички с неповторими преживявания и знания за местната природа, архитектура и кухня.

До нови срещи при следващата мобилност в България.