Ученици

163 деца бяха върнати в клас в Русенско

Общо 1222 деца от Русенска област не са открити на посочените в ГРАО адреси при обиколките на мобилните екипи за връщане на отпаднали от училище ученици обратно в клас. Посетени са 4186 адреса от 32 съвместни групи за обхват, съобщи временно изпълняващият длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Русе Росица Георгиева на провелото се днес заседание на постоянната областна комисия по образование.

В много случаи се оказвало, че на адреса се намира не жилищна сграда, а склад или цех, или пък въобще не съществува улица с такова име. Информация за местонахождението на децата екипите получавали от съседите, но понякога и те не знаели къде са се преместили семействата. Заради неактуализираната база данни на ГРАО 31 процента от децата, които е трябвало да бъдат посетени, не са открити. Потърсено е съдействие от областната дирекция на МВР за установяване на настоящия им адрес.

Общо 163 деца вече са записани и са в клас или посещават детска градина, е резултатът от обиколките на групите за обхват в Русенска област. Наложило се някои от семействата на тези момчета и момичета да бъдат посетени за втори път.
На заседанието бе взето решение да се изпратят писма до службите по ГРАО в областта за актуализиране на базата данни.

Източник: monitor.bg