Училища

16-годишен удари учител в столично училище

Отново агресия в училище. 16-годишен ученик от Софийската професионална гимназия по туризъм е ударил учителка от същото училище. Инцидентът станал в 12:30 във вторник, веднага след шестия час. Тийнейджърът нахлул в учителската стая и нападнал една от  учителките – Богомилка Николова. Тя паднала, а той хвърлил по нея стол. Свидетели на инцидента станали няколко нейни колеги.

Точно преди нападението, майката на десетокласника била на среща с класната му,  за да разговарят за поведението и оценките на Марин. Преди няколко дни Марин изкривил една от камерите в училището. Не искал да го снимат.  Оказало се, че момчето може да остане и на поправителен изпит по етика, тъй като има двойка за срока.

Марин е арестуван, а учителката Богомилка Николова била откарана в „Пирогов“. Имала наранявания по крака и по гърба.

Досега десетокласникът не е имал проблеми в училището. След инцидента обаче той ще трябва да се среща с психолог, а педагогическият съвет в гимназията ще реши какво наказание да му наложи. По случая е образувано досъдебно производство, материалите по които предстои да бъдат докладвани в прокуратурата. 

Източник: nova.bg