Ученици

16-годишен прободе с химикал в лицето свой съученик

Конфликт между десетокласници завърши с лице, прободено от химикалка и настаняване в болница. Децата са ученици в Столичната професионална гимназия за изучаване на чужди езици „Св. Методий“. Сигналът е получен малко преди 10 ч. сутринта във вторник.

След часа по английски двете момчета се спречкват в класната стая, защото единият залял с вода раницата на другия. Така невинното на пръв поглед спречкване прераснало в скандал, в който единият забива химикал в скулата на другия.

Сбиването между двете момчета става зад вратата на класната стая пред погледа на всичките им съученици и в присъствието на преподавател.

По думите на останалите деца в класа до разправията се стигнало след като единия залива с вода раницата на другия.

Учителят се оказва безпомощен.

„В момента, в който колежката е видяла случая, тръгнала е натам, момчето, съученик се опитал да ги разтърве и в този момент, преди да стигне въпросните деца, които са се сбили, детето вече го е ударило, тоест станало е много бързо”, обясни директорът на училището Таня Трапова.

Двете момчета са приятели. Досега не са влизали в конфликт. Не са имали и предишни провинения, но редовно беседвали с педагогически съветник.

„По принцип те са от палавите деца. Момчето говори с мен. Каза, че много съжалява, че си е изпуснал нервите. Защото те наистина са приятели. Беше много загрижен. През цялото време  докато чакахме линейката, то трепереше. Така че определено е бил в изблик на необуздана емоция”, допълни Таня Трапова.

Пострадалото дете е в „Пирогов” без опасност за живота. В следващите дни се очаква Педагогически съвет да наложи наказание на момчето, което се е провинило.

Източник: btvnovinite.bg