Ученици

15 ученици от Димитровград получиха сертификати по програми на Microsoft

Иновативният проект „Microsoft YouthSpark – Кариера в ИТ“ стигна и до Димитровград, като по него работиха от ПМГ „Иван Вазов“, съобщиха от организаторите на инициативата.

„Microsoft YouthSpark – Кариера в ИТ“ е насочен към 13 000 ученици в средните училища, които са получили най-добрата външна национална годишна оценка и които са от онези региони в страната в които младежката безработица е най-голяма.

На тези активни младежи се предоставят достъп до обучение по ИКТ, обучение по предприемачество, курсове за кариерно развитие и консултации, както и възможността да се възползват от настоящите ресурси и да придобият опит в областта чрез менторство.

Партньор по проекта в град Димитровград е ПМГ „Иван Вазов“, където с активната подкрепа на Добринка Донева, преподавател в ПМГ „Иван Вазов“ на учениците бяха представени алтернативни и модерни образователни програми и така и бе осигурена  възможност да планират и реализират пълния си потенциал, като и по-големи възможности за образование, заетост и предприемачество.

В рамките на този проект на вчера и днес (29 и 30 ноември 2013 г.) 15 изявени ученици от гимназията, които са показали най-добри резултати в иницираното обучение гостуваха на Стопански факултет и получиха възможност за напълно безплатно сертификация по програмите Microsoft Office Specialist (MOS) 2013 и Microsoft Technology Associate.

Проектът „Microsoft YouthSpark – Кариера в ИТ“ е един от 27 гранта на Microsoft YouthSpark за младежки неправителствени организации в 25 страни в Европа през 2013 г. и част от световния ангажимент на Microsoft да се създадат възможности за 300 милиона младежи в 100 страни през следващите три години.