Учители

14 учители новатори с отличия за 2023 г.

14 учители от цялата страна бяха отличени в конкурса на БАИТ „Дигитални новатори в образованието“ за 2023 г. и получиха своите грамоти на официална церемония в ТехноМеджикЛенд.

Отличените учители са:

Категория Технологични иновации

1. Инж. Христо Ковачев, старши учител по теоретично обучение,  ПГМЕТТ  „Христо Ботев”, гр. Шумен

2. Людмила Борисова, начален учител, СУ „Св. Климент Охридски“ , гр. Аксаково

3. Атанас Терзиев, зам.-директор, 122. ИОУ „Николай Лилиев“, гр. София

Категория Качествено учебно съдържание

1. Румяна Ангелова, старши учител по информатика и математика, ПГИМ, гр. Пазарджик

2. Анелия Неделчева, ръководител на направление ИКТ и учител по информационни технологии, ОУ “Любен Каравелов”,  гр. Русе

3. Доротея Божинова, главен учител по история и география, Професионална гимназия по облекло „Ана Май“, гр. Пловдив

Категория Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии

1. Елена Пенчева-Колева, старши учител по информатика и ИТ, 44. СУ „Неофит Бозвели, гр. София

2. Десислава Христова, ръководител на направление ИКТ,  СУ „Отец Паисий“, гр. Самоков

3. Ивелина Атанасова, старши учител в начален етап, НУ “Любен Каравелов”, гр. Нова Загора

Категория Принос за качествено изграждане на STEM център

1. Деяна Пейкова, зам.-директор по учебната дейност, преподавател по английски език, ОУ „Христо Смирненски“, гр. Раковски

2. Грета Стоянова и Таня Сребрева, старши учител по природни науки и старши учител по информационни технологии,      ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“,  гр. Бургас

3. Динко Цвятков, директор и учител по математика, СУ „Иван Вазов“, гр. Стара Загора

Във връзка с новата категория от тази година, свързана с изграждането на STEM центрове в училищата и постигнатите забележителни резултати, журито взе решение да присъди Грамота за Специален принос за развитието на STEM центърна Станислава Стефанова, учител по природни науки, ЧОУ „Симеон Велики“, с. Иваняне, Столична община.

Грамотата за специален принос за развитието на STEM център беше връчена от Наталия Митева, заместник-министър на образование и науката.

Учителите, спечелили първо място във всяка от четирите категории, както и г-жа Стефанова, получиха ваучер за безплатно посещение на ТехноМеджикЛенд с учениците им. Училищата, чиито представители са те, получиха и 9 месеца безплатно използване на HeRMeS eXpress, облачно решение за управление на човешки ресурси, създадено от ТехноЛогика.

Общият брой кандидатури, които бяха подадени тази година, е 85. Най-много учители кандидатстваха в категорията Качествено учебно съдържание“ – 40.За категориите „Технологични иновации“ – 19, Принос за качествено изграждане на STEM център“ – 15, Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии“ – 11.