Училища

12 варненски училища ще бъдат ремонтирани през лятото

В 12 варненски училища ще бъдат извършени строително-ремонтни дейности през лятото, съобщиха от Община Варна. По информация на училищните директори, до 30 юни трябва да приключат процедурите по избор на изпълнител и да бъдат сключени съответните договори, след което ще започне работа по обектите, уточняват от общината.

Планирана е подмяната на дограми и подовите настилки, ремонт на санитарните възли, доставка и монтаж на нови котли и ремонт на стари, боядисване, текущ ремонт на сгради и подпокривно пространство, доставка и монтаж на климатични системи, изграждането на евакуационно и аварийно осветление, ремонти на класни стаи, текущи ремонти на елементи от отоплителната система, пребоядисване и освежаване, изграждане на топлоизолация, боядисване на класни стаи и коридори, циклене на паркета в класните стаи, изграждане на противопожарни и пожароизвестителни системи, оборудване и обзавеждане на лаборатории, подмяна на тръби от парната инсталация, пна стари електрически табла и др.

Общата стойност на планираните ремонти към момента е 285 000 лв от бюджетите на учебните заведения и 82 600 лв. капиталови разходи от бюджета на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“. Продължават и строително-монтажните дейности в училищата, които се извършват с европейски средства по ОП „Региони в растеж“.

Източник: monitor.bg