Училища

100 000 лв. дава М-Тел чрез дарителската програма М-Тел Грант

49 проекта са заявили участието си в дарителската програма М-Тел Грант, която е с общ бюджет за тази година 100 000 лв., съобщиха от мобилния оператор. Целевата група на програмата са учениците от 1 до 12 клас. Право за участие в нея имат нестопански организации, регистрирани в обществена полза – работещи в сферата на образованието, училищни настоятелства, както и читалища. Кандидатите трябва да предложат проекти с бюджет между 5000 и 20 000 лв. 
 
Срокът за кандидатстване за М-Тел Грант приключи на 1 юни. Спечелилите финансиране ще бъдат обявени през август. Окончателното „пресяване“ на проектите, които ще бъдат финансирани от телекома, се осъществява от независима комисия, съставена от работещи в областта на образованието общественици и експерти.
 
Инициативата е фокусирана върху финансирането на проекти с образователна насоченост. Реализацията на избраните проекти ще се осъществи в рамките на учебната 2010/2011 г.
М-Тел Грант се осъществява за трета поредна година. През 2008 г. операторът подкрепи различни социални проекти, а през 2009 г. темата на М-Тел Грант бе екологията. М-Тел Грант се осъществява от М-Тел, с професионалното съдействие на фондация „Помощ за благотворителността в България“.
 
 
Тази статия е съвместна публикация на Мрежа на учителите – новатори www.Teacher.bg  и Ай Си Ти Медиа http://ictmedia.bg