Училища

100 училища – пробно с електронни дневници

Новите електронни дневници ще бъдат апробирани в 100 училища в страната. Това ще се случи най-рано през втория срок на настоящата учебна година, обясни заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов, по време на конференция за качествено образование, организирана от Българската асоциация на частните училища.

Дневниците ще са аналогични на хартиените, т.е. в тях ще се нанасят оценки, отсъствия, забележки и др. Идеята е педагогическите колективи постепенно да започнат да работят само с електронните варианти, посочи Стаматов и допълни, че  софтуеърът за тях ще се покрие от бюджета на министерството и ще влезе във всички училища в края на 2017 г.

Първо ще тестваме тази онлайн система в 100 училища, за да видим кои функционалности са работещи и с кои учителите имат затруднения. Преди въвеждането на електронните дневници ще бъдат направени обучения на директорите и педагогическите колективи за работа с тях, каза заместник-министърът. Електронните дневници ще бъдат насочени и към родителите. Те ще позволяват оценките или отсъствията на децата да се виждат още при нанасянето им.

Източник: МОН