Учители

10 000 учители ще бъдат обучени по програмата INTEL TEACH

Министърът на образованието Сергей Игнатов и Джон Дейвис, вицепрезидент на корпорация INTEL, подписаха вчера Меморандум за разбирателство по повод стартирането на програмата INTEL TEACH в България, съобщава пресцентърът на МОМН.

След церемонията по поставянето на подписи под документа министър Игнатов изрази задоволство, че партньорите по програмата вярват, че трябва да се инвестира много в системата на образованието.

До края на 2014 г., чрез тази договореност в сферата на информационните технологии на различни равнища ще бъдат обучени най-малко 10 000 учители„, сподели още Игнатов.

„Програмата има амбицията да е насочена и към обучението на деца. Искаме да създадем базата за електронизация на българското училище. Компютърът трябва да се превърне в инструмент за обучение“, подчерта министър Игнатов.

От своя страна Джон Дейвис обясни, че INTEL TEACH има за цел да доведе технологиите по-близо до хората – не просто използване на компютъра, а компютърът като инструмент – учителите като инструктори.

Още по темата