Институции Ученици

1 година условно за ученик, оставил връстник без далак

Една година условно с 2-годишен изпитателен срок е присъдата на ученика Любомир, който преди 2 години преби свой връстник жестоко. Вследствие на побоя жертвата останал без далак.

Присъдата на Районния съд в Пловдив обаче не е окончателна и може да бъде обжалвана.

Любомир и Веселин били приятели и съученици във Френската гимназия в Пловдив. На 20 април 2017г. двамата се скарали. Веселин светнал с фенерчето си в очите на Любо. Той не му останал длъжен и му се скарал. Вследствие на това Веселин го ударил, а Любомир му отвърнал с юмруци в главата и корема. Веселин бил приет в частна болница в Пловдив с болки в корема. Лекарите установили, че е наранена слезката му и се наложило да я отстранят. От прокуратурата тогава повдигнаха обвинение срещу Любомир за причиняване на тежка телесна повреда.

Съдът постанови през изпитателния срок наказането Любомир да има и пробационна мярка – включване в програма за обществено въздействие „Овладяване на гнева“. Наред с това подсъдимият трябва да плати и направените в хода на делото разноски – 825 лева по сметката на МВР и 4 280 лева по сметката на Районен съд Пловдив.

Източник: monitor.bg