Учители

Футболна легенда зарадва четвъртокласници (видео)

В истински футболен празник за 44 СОУ „Неофит Бозвели“ се превърна часът по физическо възпитание, воден от бившия футболист Божидар Искренов, част от кампанията на МФВС „Аз обичам спорта“, съобщава сайтът на спортното ведомство.

Учениците от 4 А клас чакаха с нетърпение да дойде моментът, в който ще започне часът по физическо, за да изиграят една футболна среща заедно с легендата на Левски. „Синият“ нападател раздели децата на два смесени отбора от момчетата и момичетата като той изигра по едно полувреме за и двата тима. Останалата част от четвъртокласничките бяха подготвили мажоретна програма и не спираха да подкрепят с аплодисменти своите любимци. Със специален танц на победата, мажоретките отбелязваха и всяко от точните попаденията във вратите.

„С тази уникална инициатива на министерство на физическото възпитание и спорта се опитваме да върнем децата в спорта. Трябва всички да разберем, че спортът е много полезен и че като спортисти децата ще бъдат много здрави, весели и усмихнати. Нашата задача е да приобщим тези деца към спорта, за да ги отделим малко от дългото стоене пред компютрите. Кампаниите като тази „Аз обичам спорта“ на спортното министерство трябва да са повече. Виждате радостта на децата и огромното им желание този час да не свършва, въпреки лошото време“, каза в края на срещата „Радостта на народа“.

От името на МФВС Божидар Искренов подари на училището топки за футбол, баскетбол, волейбол, художествена гимнастика, комплекти за бадминтон и тенис на маса.

Виж видео

Още по темата