Учители

Уволниха учител от Пловдив заради танци (видео)

Учител на 33 години от Пловдив загуби работата си, заради увлечението си по новата световна развлекателна мания Харлем Шейк. Христо Данов от Хуманитарната гимназия се хвърлил в ритъма на танца заедно с учениците си, което е дошло в повече на родители и колеги.

Харлем Шейк е име на песен на диджей Бауер, което придоби популярност преди месец, когато пет тийнейджъри пускат видео, на което танцуват под ритъма му.

Обикновено цялата история започва с един човек, който танцува сам около 15 секунди, заобиколен от други, които не му обръщат внимание. Когато се се включи и басът, се появява нов кадър с всички, танцуващи в странни костюми, но движенията им нямат нищо общо с оригиналния танц.

Същото са направили и учителят и възпитаниците му от Хуманитарната гимназия. Родители видели изпълнението, след което се оплакали на ръководството на школото. От там пък светкавично поискали молба за напускане от учителя, който я депозирал.

Според директорката Соня Киркова, учителят по английски език Данов е създал прекалено близки контакти с учениците си, които според нея късали тънката нишка в отношенията учител – ученик.

Киркова смята, че това го прави недобър педагог, но цитирана от „24 часа“, тя отбелязва че Данов е добър преподавател.

Цялата вина за „инцидента“ е хвърлена върху учителя, който според ръководството е „увлякъл учениците“ и те нямата вина за случилото се.

В интерес на истината във видеото има доста притеснителни кадри като пушене на цигара и движения с откровени сексуални намеци.

Виж видео