Учители

Преподавател от Шумен е сред най-иновативните учители в света

Преподавател по информатика в училище „Сава Доброплодни“ в Шумен, е определен от американския софтуерен гигант Microsoft за един от ииновативните преподаватели на 2015 година.

Високото признание е заради постиженията му в използването на информационните технологии в образователния процес, съобщава БНТ.

През тази година Ангелов ще сподели своите методи пред образователни експерти от повече от 100 страни на традиционния глобален форум на Microsoft

Преподавателят обяснява своя метод като „правене и учене“. Направил го е, защото си спомнил колко трудно ми било да запомни абстрактните понятия в математика. Затова той създава софтуер, който триизмерно обяснява нещата.

Шуменецът смята, че информационните технологии развиват логическото мислене, но могат да провокират интерес и към други учебни предмети.

„Когато правим проект, например, свързан с някаква компютърна графика, ето ви междупредметна връзка с рисуването. Ако ще правим графика и там имаме две еднакви фигури, ето ви връзка с математиката“, разказва той.

Източник: Труд